TRE Amstelveen
  • darkblurbg

 

TRE (Tension/Trauma Releasing Exercises) staat voor zeven eenvoudige fysieke oefeningen waarmee ons oorspronkelijke (maar ingeslapen) mechanisme van schudden of trillen om (chronische) spanning of stress in ons lichaam te verwerken, weer wakker wordt gemaakt.

Stress is een primair overlevingsmechanisme. Je lichaam wordt in opperste staat van paraatheid gebracht: het hart pompt het bloed sneller rond, spieren worden aangespannen, de darmen worden stilgelegd, adrenaline wordt aangemaakt en je bent uiterst alert. Dit mechanisme is best handig als je de trein moet halen of een examen moet afleggen. Maar stress wordt vaak ook veroorzaakt door minder triviale uitdagingen, zoals ons werk of onze relaties. De vraag is: wat doe je met die spanning in je lijf als het gevaar geweken is? Als je die spanning vast blijft houden zal dit vroeg of laat tot chronische lichamelijke en geestelijke klachten leiden.

In het dierenrijk is het afschudden van spanning altijd heel normaal gebleven. Bij mensen ligt dit anders. Wij zijn dit schudden of trillen veelal verleerd of onderdrukt, omdat het in de huidige tijd gezien word als ongepast.  

TRE workshop

Tijdens de TRE workshop leer je onder begeleiding een aantal eenvoudige en volkomen veilige oefeningen te doen die het natuurlijke mechanisme van schudden en trillen oproepen. Dit schudden en trillen resulteert in een diepe ontspanning en kalmering van je spieren en zenuwstelsel, waardoor je weer in je natuurlijke, gebalanceerde staat van zijn komt.

Bij TRE hoef je niet te praten, dat doet je lichaam!

 

Voor wie

TRE wordt toegepast bij mensen die last hebben van stijve spieren, nek, rug en schouderklachten, hoofdpijn, gevoel van onrust, prikkelbaarheid, vermoeidheid, slaapproblemen en tal van andere klachten. Door TRE te beoefenen, kun je deze klachten voorkomen of verminderen. Deze methode is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Ook sporters hebben de weg naar TRE gevonden. Het is een doeltreffende manier om na een intensieve training of wedstrijd de spieren weer optimaal te ontspannen, waardoor de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen verbetert.

 

Oorsprong van TRE
De methode is ontwikkeld door traumaspecialist Dr. David Berceli PhD en wordt wereldwijd succesvol toegepast. In Nederland is TRE steeds meer in opkomst. Aanvankelijk is TRE ontwikkeld om trauma te doorstaan en te verwerken. Inmiddels is er in de laatste 20-25 jaar bewezen dat TRE effectief werkt in het verlagen van stress, angst, spanning en pijn. Dit maakt TRE niet alleen geschikt voor getraumatiseerde mensen maar ook voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke manier van loslaten van dagelijkse of chronische stress en spanning voor meer welzijn in zijn of haar leven.