TRE Amstelveen

 

Yoga betekent evenwicht tussen je lichaam en geest. Mindful yoga is een vorm van Hatha of Yin yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat je door het uitvoeren van lichte Yoga oefeningen je kwaliteit van aandacht beoefent of aangescherpt.

In het lichaam kan je meer opmerken dan alleen de bewegingen die het maakt met alle mogelijk- en onmogelijkheden. We hebben ook gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Als je rustig en met aandacht beweegt ontvouwt zich een heel spectrum aan verrassende waarnemingen.

 

Mindful yoga training

Door met aandacht hatha of yinyoga oefeningen uit te voeren, soms aangevuld met zang of dans, komt vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Het vertragen schept rust en ruimte waarin het lichaam vertelt wat er op diverse niveaus gebeurt. Dit kunnen zowel aangename als onaangename gewaarwordingen zijn: de ervaring van ruimte, vreugde en souplesse bij het bewegen en denken, naast weerstand, pijn, schaamte of innerlijke strijd. Hoe je omgaat met je lichaam en jezelf wordt zichtbaar.

Mindful Yoga helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde.

 

Voor wie

De training is geschikt als je een training Mindfulness gehad hebt, maar ook als je een start wilt maken om bewuster te leven en flexibeler in je lijf te worden.

Heb je last van stress, (faal)angst, twijfel, een minderwaardigheidsgevoel, depressie (negatief denken), vermoeidheid of (chronische)pijn? Dan kun je er zeker baat bij hebben!

Wil je individueel of met een groepje (op locatie) een programma op maat? Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Meld je aan

Belangrijke mededeling! Deze website wordt per 13 december 2023 opgegeven. Daarna ben ik alleen te vinden via www.mariemindfulsailing.com