• darkblurbg

Mindful yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat je door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen je kwaliteit van aandacht (Mindfulness) beoefend of aangescherpt.

In het lichaam kan je meer opmerken dan alleen de bewegingen die het maakt met alle mogelijk- en onmogelijkheden. We hebben ook gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Wanneer je stiller en met aandacht gaat bewegen ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die je kan verrassen.

 

Mindful Yoga training
Door met aandacht subtiele lichaamsoefeningen uit te voeren komt vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Het vertragen schept rust en ruimte waarin het lichaam vertelt wat er op diverse niveaus gebeurt. Dit kunnen zowel aangename als onaangename gewaarwordingen zijn: de ervaring van ruimte, vreugde en souplesse bij het bewegen en denken, naast weerstand, pijn, schaamte of innerlijke strijd. Hoe je omgaat met je lichaam en jezelf wordt zichtbaar.

Mindful Yoga helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde.

 

Voor wie
De training is uitermate geschikt als je een training Mindfulness gehad hebt, maar ook als je een start wilt maken om bewuster en soepeler te leven.

Lijd je aan stress, (faal)angst, twijfel, een minderwaardigheidsgevoel, depressie (negatief denken), vermoeidheid of (chronische)pijn? Dan kun je er zeker baat bij hebben!

 

Meld je aan

TRE Amstelveen