TRE Amstelveen
  • darkblurbg

 

Ademwerk is een techniek die een brug slaat naar je onderbewustzijn en die je in contact brengt met onverwerkte emoties, overtuigingen en blokkades. Door bewust te kiezen voor deze krachtige, liefdevolle en helende methode nodig je elk stukje van jezelf uit weer te stromen en te ontspannen in wat nu is, zonder in het verhaal erachter te hoeven gaan. Je komt weer bij jezelf!

Misschien ervaar je een oppervlakkige ademhaling of misschien houd je je adem vast? Dit kan te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden die je niet wilde voelen. Misschien deinsde je ooit ergens voor terug, of had je het gevoel niet goed genoeg te zijn doordat je steeds maar werd afgewezen, steeds niet werd gezien in wie je was. Die gebeurtenissen deden misschien zo'n pijn dat je onbewust koos voor een overlevingsstrategie, waardoor je in je hoofd ging leven. Gevoel wordt dan geparkeerd. Het zou kunnen zijn dat je het pijnlijke gevoel als het ware liet stollen en uit verbinding trad met jezelf, waardoor ook je adem veranderde. Deze wordt dan oppervlakkig, om zo de pijn niet te hoeven voelen of stopt soms helemaal. Die niet doorvoelde, gestolde energie wordt dan opgeslagen in je lichaam.

Ademsessie

We beginnen met een intake om samen te kijken waar je staat in je leven en waar je tegenaan loopt.

Dan begint de actieve fase door niets anders te doen dan de in -en de uitademing op een bepaalde manier bewust met elkaar te verbinden, zonder pauzes. Dit doe je liggend op een matras (of zittend op een stoel). Je ademt alleen door je mond en zult merken dat je steeds minder fysieke inspanning nodig hebt naarmate je meer verbonden ademt. Ondertussen ben ik bij je en probeer je lichaam te lezen en gerichte interventies toe te passen als dat nodig is. Het hele proces is erop gericht om gestolde energie op celniveau weer te laten stromen en jou die emotie te laten voelen wat je (onbewust) hebt weggestopt. Het mooie van het hele proces is dat je het verhaal niet in hoeft te gaan. Voelen is de sleutel!

Na ongeveer een half uur volgt de ontspanningsfase, waarin dat wat aangeraakt is de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Deze fase is daarom van wezenlijk belang voor de sessie. Misschien voel je nog bepaalde emoties of alleen een diepe ontspanning. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat er een bulldozer over je heen is gegaan. Dat hoort er ook bij en wil niets anders zeggen dan dat er veel gebeurd is. Een diepe ontspanning is vaak daarna het gevolg. Een diepe ontspanning is vaak daarna het gevolg, al dan niet met inzichten of antwoorden om zaken anders aan te pakken.

Daarna is er ruimte om feedback te geven. Mijn advies is om voor jezelf na te gaan of je écht wilt praten. Is het écht nodig? Het risico is namelijk dat je meteen weer naar je hoofd gaat. Er later op terug komen kan altijd.

In totaal duurt een individuele ademsessie ongeveer 1,5 uur en muziek wordt (vaak) gebruikt om de sessie te ondersteunen.

Voor wie

De training is geschikt voor jong en oud. Voor als je niet lekker in je vel zit en/of fysieke klachten hebt. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals stress, angst, negatieve gedachten, vermoeidheid, slaapproblemen, boosheid of verdriet.

Effect

Regelmatig bewust verbonden ademen geeft je vaak meer energie en levenslust, fysieke klachten worden minder of verdwijnen en het contact met je lichaam en jezelf verbetert. Ook raak je steeds meer ontspannen en emotioneel in evenwicht, waardoor je tot mooie inzichten kunt komen. En dat kan weer van invloed zijn op de keuzes die je maakt in je leven.

Ik begeleid je graag in de magische wereld van deze ademtechniek!